Kā trenēt vēdera presi?



Uztrenēt vēdera presi nav nemaz tik vienkārši. Lai iegūtu izteiksmīgu reljefu ir diezgan pamatīgi pie tā jāpiestrādā, kā arī process noteikti būs laikietilpīgs. Ja miesas būve ir kalsna, tad vēdera preses reljefu būs iegūt daudz vienkāršāk. Ja ir izveidojies neliels tauku slānis, tad darbs būs daudz grūtāks, jo būs jāstrādā fiziski daudz vairāk kā arī jāpiedomā pie tā, ko ik dienā ēdat. Cilvēkiem ar lieko svaru trenējot vēdera muskuļus ir jāpiedomā pie tā, lai trenējoties tiktu nomests liekais svars.

Cik bieži var trenēt vēdera preses muskuļus?
Principā daudz kas atkarīgs no tā cik intensīvi ir Jūsu treniņi. Ja treniņi ir pietiekoši intensīvi, tad būtu jāļauj muskuļiem arī atpūsties. Pie normālas fiziskās slodzes vēdera muskuļus var trenēt ik pēc divām dienām. Laika posmā, kamēr vēdera muskuļi netiek trenēti, tie atpūšas un atjaunojas. Tikmēr var trenēt citas muskuļu grupas.

Vingrojumi vēderam
Lai trenētu vēdera presi un iegūtu izteiksmīgu reljefu, tad var izmantot dažāda veida vingrinājumus. Viens no maniem mīļākajiem vingrinājumiem ir kāju celšana augšā deviņdesmit grādu leņķī vai pat augstāk karājoties pie stieņa. Šis vingrinājums ir ļoti efektīgs un ātri var sasniegt vēlamo rezultātu. Vienīgā problēma ir tā, ka ne visi to var izpildīt, jo šis vingrinājums prasa zināmu fizisko sagatavotību. Tā kā man nav liekā svara un nav liels vēders, kurš traucētu, tad šāda vingrinājuma izpildīšana man nesagādā problēmas.

vēdera prese


Otrs vingrinājums, kurš tīri labi patīk ir klasiskais variants, kur tiek celt augšā ķermenis nepaceļot kājas un guļot uz muguras. Patiesībā vēdera muskuļi nedaudz tiek noslogoti arī pie citu muskuļu grupu trenēšanas, kā, piemēram, veicot pietupienus, pievilkšanos pie stieņa vai atspiešanos balstā guļus.

Lai būtu vieglāk uztrenēt vēdera muskuļus ir arī pieejams trenažieris vēdera presei. Tādus trenažierus var iegādāties vai nu atbilstošos veikalos vai arī tos var lietot fitnesa centros. Šie trenažieri ir ļoti efektīgi, jo tos var pielāgot visa korpusa trenēšanai, tai skaitā ieskaitot vēdera sāna muskuļus.

Vēl ir redzēti visādi elektriskie trenažieri, kurus uzliek kā jostu. Muskuļi tiek trenēti tos savelkot un atslābinot. To nodrošina josta, kura ar elektrības palīdzību noslogo vēdera muskuļus. Šīs jostas drīkst lietot tikai ar speciāliem gēliem, kurus uzklāj uz vēdera un tikai, tad uzvelk šo muskuļu trenēšanas jostu.

Ja ir liekais svars uz vēdera, tad noteikti fiziski treniņi ir vienīgais veids, kā no tā atbrīvoties. Nevajag gaidīt rezultātus pāris nedēļu laikā, ir jāstrādā un ilgtermiņā rezultāti noteikti būs. Diētas plāns arī noteikti varētu būt risinājums, jo rezultātu varēs sasniegt ātrāk mainot savu uzturu.

Trenējot vēdera muskuļus ir jābūt uzmanīgiem, lai tos nepārpūlētu. Ja muskuļi tiks pārāk noslogoti, tad var izjust nepatīkamas sāpes vēderā.