Kādu sporta uzturu lietot?



Uztura bagātinātāju klāsts ir ļoti liels un bieži vien cilvēki nezin, ko tad īsti no tā visa labāk lietot. Pirmkārt pērkot sporta uzturu, noteikti vajadzētu izpētīt no kā īsti viņš ir veidots un kāds ir tā sastāvs. Var gadīties, ka nopērkat neefektīgu produktu vai arī tādu, kurš nav atzīts par veselībai drošu. Šādu produktu lietošana var pasliktināt Jūsu veselību, sākotnēji nemaz to neapzinoties. Ar šāda veida uztura bagātinātajiem vajadzētu būt ļoti piesardzīgiem.

proteīna pulveris


Kāds ir sportistu iecienītākais sporta uzturs un, ko izvēlēties?

Visnekaitīgākie uztura bagātinātāji ir proteīna pulveri. Proteīns ir viens no svarīgākajiem uztura veidiem sportistu vidū. Šie proteīnu pulveri ir nepieciešami visiem tiem, kuriem ir pastiprināta slodze trenējoties svaru zālē. tas nenozīmē, ka šādu uztura bagātinātāju var lietot tikai sportisti. Arī cilvēki, kuri nenodarbojās ar pastiprinātu fizisko aktivitāti droši var lietot šo proteīna pulveri, jo tas satur daudz nepieciešamās vielas, kuras cilvēkam ik dienā būtu jāuzņem. Proteīns pēc būtības paātrina muskuļu augšanas procesu, jo nodrošina ātrāku muskuļu atjaunošanās procesu. Lietojot proteīna pulveri vajadzētu ievērot visas instrukcijas un tas nenozīmē, ka lietojot šo proteīnu pēc iespējas vairāk, sasniegsiet ātrāku muskuļu augšanas rezultātu. Cilvēka organisms spēj pārstrādāt konkrētu proteīna daudzumu stundā. Uzņemot to pārāk daudz, tiek noslogotas nieres un aknas, kas var izraisīt nopietnas veselības problēmas. Tas ir līdzīgi kā ar zālēm, ja tās lieto, tad, kad nav nepieciešams vai tādā daudzumā, kā nav nepieciešams, tad nav rezultāta, bet var kļūt tikai sliktāk.

Cik bieži lieto uztura bagātinātājus, katru dienu?

Uztura bagātinātājus lieto pārsvarā trīs reizes dienā. Parasti ir ieteicams noteikti to lietot no rīta, kā arī pirms gulēt iešanas. Guļot muskuļi labāk atjaunojas, taču proteīna pulveris jeb uztura bagātinātājs nodrošina papildus efektivitāti, kas ļauj sasniegt ātrāku un kvalitatīvāku muskuļu atjaunošanās rezultātu.
dabīgie proteīna kokteiļi

Kādu sporta uzturu lietot, lai tas būtu veselīgs?

Bez mākslīgajiem proteīna pulveriem var pagatavot arī mājas apstākļos kaut ko veselīgāku, bet mazāk efektīgu. Internetā var atrast daudz un dažādas dabīgo proteīnu kokteiļu receptes. Šos dabīgos proteīna kokteiļus parasti pagatavo ar blenderu palīdzību sasmalcinot vairākus pārtikas produktus vienā masā. Proteīnu kokteiļi ir dzerami, jo sasmalcinot visas produktu sastāvdaļas, tās sajaucās vienā šķidrā masā.