Sporta uztura bagātinātāji



Ir ļoti daudz un dažādi sporta uztura bagātinātāji, tādēļ par dažiem nolēmu pastāstīt sīkāk, lai rastos priekšstats, ko šie uztura bagātinātāji dod sportista organismam. Pirmkārt jau daudzi sportisti apstiprinās to, ka viņu ik diena nav iedomājama bez šiem uztura bagātinātājiem. Tas ir tikai tādēļ, ka tie satur daudz vitamīnu un vielu, kuras ir nepieciešamas cilvēka organismam pēc fiziskām slodzēm.

Piemēram proteīna pulveri ir paredzētu muskuļu masas palielināšanai, taču tas nenozīmē, ka ēdot šo pulveri uzreiz iegūsiet nenormāli lielu muskuļu masu un nekas vairāk nebūs jādara. Galvenokārt ir nepieciešama fiziska slodze un šis proteīna pulveris tikai paātrina muskuļu masas palielināšanos pie atbilstošas muskuļu slodzes. Kā arī nav jēga uzņemt pārlieku daudz šo proteīna pulveri. Vajadzētu ievērot instrukciju, kura parasti nāk kopā ar iegādāto produktu. Proteīna pulveri ir ļoti efektīgi un tie noteikti palīdz palielināt muskuļu masu.

Proteīna pulveri ir paredzēts uzņemt aptuveni tādā daudzumā, kā viens grams uz 0.45 kg cilvēka masas. Lai vieglāk to būtu uzņemt, biezi vien tas tiek jaukts ar sulu vai kādu citu dzērienu, jo tīrā veidā viņš nav garšīgs un daudziem šī garša pat liekās nepieņemama. Šādu proteīna kokteili noteikti vajadzētu iedzert no rīta kā arī pirms fiziskās slodzes treniņa. Trešo reizi dienā to vajadzētu uzņemt pirms miega. Miega laikā muskuļi atjaunosies vel intensīvāk, jo kā zināms tieši guļot muskuļi spēj atjaunoties visātrāk.

Aminoskābes ir paredzēts lietot fiziskās slodzes laikā. Tās visbiežāk ir sastopamas kapsulu veidā un viņas iedzer pirms fiziskas slodzes treniņa. Šīs aminoskābes palīdzēs augt muskuļiem. Biežāk sastopamās aminoskābes ir valīns, leicīns, izoleicīns.

Patiesībā sporta uztura bagātinātāji ir ļoti daudz kā arī firmas, kuras piedāvā iegādāties šos produktus ir pietiekoši lielā izvēlē. Noteikti nevajadzētu izvēlēties tos lētākos produktus. Pirms iegādājieties uztura bagātinātājus vajadzētu ievākt informāciju par konkrēto firmu un ražotāju, kuri pārdod šos produktus. Vajadzētu izpētīt produktu saturu vai tas nesatur kaitīgas vielas. Šos uztura bagātinātājus noteikti vajadzētu iegādāties tikai no licenzētam firmām, kurām ir atļauja pārdot šos produktus un, kuri ir pārbaudīti un atzīti, kā kvalitatīva prece.