Vingrojumi dibenam un kājām



Klāt ir siltais laiks un drīz dosimies uz pludmali. Ir laiks pievērsties sava ķermeņa vizuālajai sakārtošanai. Dibens un kājas ir tās ķermeņa daļas, kuras piesaista apkārtējo uzmanību it sevišķi vasaras sezonās, kad sievietes velk svārkus, kleitas vai dodas uz pludmali sauļoties jeb vienkārši atpūsties.

Kādi ir vingrojumi dibenam un kājām?

vingrojumi dibenam

Viselementārākais vingrojums un populārākais ir pietupieni. Taču, lai trenētu dibenu, kājām ir jābūt nedaudz vairāk kā plecu platumā. Tā ir atšķirība no parastiem standarta pietupieniem. Šādi izpildot pietupienus var just, kā dibena muskuļi strādā. Tieši tāpat tiek noslogotas arī aizmugurējās kāju daļas. Fitnesa jeb sporta centros, lai sasniegtu labākus rezultātus, daudzi izmanto svara stieņus. Svara stienis tiek turēts aiz galvas un izpildīti pietupieni. Šādi tiek vairāk noslogotas kājas un dibena muskuļi. Šie vingrojumi dibenam ir vieni no efektīgākajiem, lai sasniegtu pietiekoši labus rezultātus īsākā laika posmā.

dibena muskulatūras vingrinājumi


Vēl ir daudz un dažādi vingrinājumi kā, piemēram, lēkšana vardītē. Guļus balstā abu kāju celšana augšā un nolaišana lejā. Pie šāda vingrinājuma tiek trenēti arī vēdera muskuļi. Šim vingrinājumam visticamāk būtu nepieciešams vingrošanas paklājs, lai netraumētu muguru vai astes kaulu.Vēl ir tāds vingrinājums, kad stāvot kājās, viena no kājām tiek celta uz aizmuguri augšā. Lai būtu labāka slodze un efektīgāks vingrinājums, daži izmanto piestiprināmus svarus, kurus apliek ap kāju.

dibena trenēšana

Pēc kārtīga treniņa ir nepieciešama laba atpūta. Bieži vien noder sauna un burbuļu vanna, lai varētu relaksēties. Kārtīgam sportistam ir nepieciešams labs un veselīgs uzturs. Pēc fiziskiem treniņiem ir ieteicams paēst aptuveni stundas laikā pēc treniņa. Treniņa laikā tiek zaudētas daudz kalorijas un ķermenim ir nepieciešama jauna enerģija, kuru viņš var saņemt tikai un vienīgi no uztura. Daudzi izvēlās vieglāko ceļu un lieto sporta uzturu. Tie ir dažādi kokteiļi, kuri tiek pagatavoti no pulvera masas. Taču šajos kokteiļos ir visas nepieciešamās vielas, kuras ir nepieciešamas sportistam pēc fiziska treniņa.

dibena muskuļu trenēšana

butt workout

squat workout