Sportista uzturs



Sportojot un veidojot muskuļu masu noteikti nevajadzētu aizmirst par veselīgu sportista uzturu. Pārtika, ko mēs ik dienā uzņemam ir ļoti svarīga. Sportisti daudz sadedzina kalorijas tāpēc tie, kuri vēlās palielināt muskuļu masu ir nepieciešams dienas laikā uzņemt pietiekoši daudz kaloriju. Sadedzinātajām kalorijām ir jābūt daudz mazāk nekā uzņemtajām. Taču, ja mērķis ir tieši pretējs un vēlaties samazināt savu svaru un nodzīt taukus, tad sadedzinātajam kalorijām ir jābūt daudz vairāk nekā tam, kuras uzņemat visas dienas garumā.

sportista uzturs

Sportistiem ir svarīgi no uztura piramīdas saņemt visu nepieciešamos produktus. Produktiem ir jābūt pēc iespējas dažādākiem, jo katrs produkts sniedz savādākas nepieciešamās uztura vielas. Ne tikai sportistiem, bet arī cilvēkiem, kuri ik dienā nesporto ir nepieciešams uzņemt olbaltumvielas, ogļhidrātus, taukus, ūdeni, minerālvielas, vitamīnus. Tīrs ūdens organismam ir ļoti nepieciešams. Ja Jūs dzerat tēju vai kafiju, tas gluži nebūs tas pats, kā izdzert glāzi tīra ūdens. Tīru ūdeni vajadzētu dzert katru dienu. Sportistiem treniņa laikā ir ieteicams lietot tīru ūdeni nevis gāzētos dzērienus vai sulas.

olbaltumvielas sportistiem

Tie, kuri vēlās palielināt muskuļu masu, tiem ir ļoti svarīgi uzņemt lielu daudzumu olbaltumvielu. Liels daudzums olbaltumvielu ir tādos produktos kā olas, rieksti, gaļa, zivs, rīsi, kefīrs, piens. 

Protams, var lietot arī sporta uzturu, kurš atvieglos nepieciešamo uzturvielu un vitamīnu uzņemšanu. Sporta uzturs samazina nepieciešamo pārtikas produktu devu. Var izdzert vienu glāzi ar sporta uztura kokteili, kurš nodrošina lielu daudzumu dažāda veida pārtikas produktu apēšanu. Tas ietaupa laiku un arī naudu, jo kvalitatīvi produkti maksā mūsdienās loti dārgi. Sporta uzturs ir daudz lētāks un priekš šāda kokteiļa pagatavošanas nevajag daudz laika salīdzinājumā cik laiks ir nepieciešams, lai pagatavotu vairākas ēdienreizes ar visiem nepieciešamajiem produktiem.

Sportista uzturs noteikti nebūs ātrās uzkodas, neveselīgā pārtika un alkoholiskie dzērieni. No visa neveselīgā vajadzētu atteikties. Uzlabosies ne tikai pašsajūta, bet arī netiks bojātas aknas.

Lasi vairāk par tēmu kāds ir pareizs uzturs sportistiem