Kā trenēt kājas muskuļus



Kājas muskuļu trenēšana ir sarežģīts process. Daudziem cilvēkiem nepatīk trenēt kājas, jo pēc treniņiem ir liels nogurums un kājas paliek smagas un ir grūtāk pārvietoties kā ierasts. Kājās rodas tāda smagnēja sajūta. Šī sajūta daudziem cilvēkiem nepatīk un izraisa diskomfortu.

kā trenēt kājas

Kāju muskuļus var trenēt spiežot svarus. Parasti treniņu sāk ar smagākiem svariem, jo treniņa sākumā ir vairāk spēks un ir vieglāk spiest ar kājām smagākus svarus nekā treniņa beigās. Jo smagākus svarus spiedīsiet, jo lielāku izturību un spēku uztrenēsies. Ilgstoši trenējoties un apmeklējot svaru zāli, ar katru mēnesi Jūs varēsiet izspiest aizvien vairāk viena veida svarus. Tas parasti dod signālu, ka ir jāpalielina nedaudz svars. Tas ļaus Jums uztrenēt lielāku apkārtmēru kāju muskuļiem, kā arī ļaus palielināt izturību un labāku spēka pieaugumu.

Ja kāju muskuļi tiek trenēti pie intensīviem slodzes treniņiem, tad šos treniņus kāju muskuļu trenēšanai nevajadzētu atkārtot biežāk kāvienu reizi nedēļā. Muskuļu audiem ir jāļauj atjaunoties un sadzīt. Spiežot svarus, muskuļu audi tiek plēsti, kā rezultātā tiem ir nepieciešams laiks, lai tie atjaunotos.

kāju trenēšana

Kā vēl var trenēt kāju muskuļus?
Svaru spiešana ir viens no populārākajiem veidiem priekš kāju muskuļu trenēšanas, taču pietiekoši populārs treniņš ir arī pietupieni ar svara stieni. Svara stienis, kuru turiet virs pleciem aiz muguras, dod papildus slodzi kājām. Taisot pietupienus ar svara stieni tiek trenētas ne tikai kājas, bet arī dibena muskuļi. Kājām ir vairākas muskuļu grupas un katrs treniņa veids noslogo kādu konkrētu kāju muskuļu grupu. Tādēļ vajadzētu izvēlēties dažādus treniņus, lai pilnībā noslogotu visas kāju grupas.

svaru spiešana ar kājām


Pēc fiziskiem treniņiem, lai labāk atjaunotos muskuļu audi, Jūs variet lietot sporta uzturu un uztura bagātinātājus. Tie palīdzes muskuļu audiem ātrāk atjaunoties, kā arī daudzi uztura bagātinātāji nodrošina muskuļu masas ātrāku palielināšanos. Nevajadzētu aizmirsts arī par sporta vitamīniem, kurus ne vienmēr var uzņemt nepieciešamā daudzumā ar pārtikas produktiem.