Kā uzaudzēt muskuļu masu



Audzējot muskuļus ir nepieciešams noslogot visas muskuļu grupas, lai ķermeņa masa palielinātos proporcionāli. Gan jau internetā esat redzējuši attēlus, ka kādam ir trenēta tikai augšdaļa vai apakšdaļa un cilvēks neizskatās proporcionāli. Nepieciešams sastādīt treniņu programmu visai nedēļai un katru treniņu dienu izvēlēties trenēt citu muskuļu grupu, tādā veidā ļaujot atpūsties iepriekš noslogotajai muskuļu grupai. Trenējoties ir jāpiedomā par to, lai netraumētu muskuļus. Visi vingrinājumi ir jāveic lēnām, lai nerastos muskuļu traumas. Cilvēki pēc uzbūves ir dažādi un katram cilvēkam ir kāda muskuļu grupa, kuru var uztrenēt vienkārši un citu atkal diezgan sarežģīti.

Muskuļu masas palielināšana nav vienkāršs process. Svarīgi ir ievērot treniņu programmu, veselīgu uzturu un miega režīmu. Noteikti vajadzētu izvēlēties produktus, kuros ir daudz olbaltumvielu. Mūsdienās pie lielām fiziskām slodzēm, sportisti izvēlas lietot sporta uzturu kā, piemēram, dažādus enerģijas batoniņus, olbaltumvielu jeb proteīnu kokteiļus. Šāds uzturs palīdz uzņemt nepieciešamo kaloriju daudzumu un vitamīnus, ko ar parastu pārtiku izdarīt ir diezgan sarežģīti, jo ir nepieciešamas ļoti daudzas ēdienreizes.

Kā uzaudzēt muskuļu masu?

Nepieciešams lietot uzturā daudz olbaltumvielu produktus. Tās noteikti var būt olas un gaļas produkti. Olbaltumvielas palīdz muskuļiem augt daudz labāk un ātrāk. Tieši tādēļ ir iespējams nopirkt speciālos uztura bagātinātājus, kuros ir iekšā nepieciešamās vielas, kuras palīdz paātrināt muskuļu augšanu. Roku muskuļu trenēšanai ir jāpieiet ļoti nopietni, var izmantot dažādus spēka treniņus, kas ļaus celt smagākus svarus. Cilājot svarus, jāsāk ar lielāku svaru, kādu ir iespējams pacelt un pēc tam jāpāriet uz mazākiem svariem. Ja sāksiet otrādāk, tad beigās var gadīties, ka maksimālo svaru, kuru variet pacelt vienu reizi, pēc tam vairs vispār nepacelsiet. Masas palielināšana ir smags darbs un tas prasa lielu fizisko piepūli. Rezultātu nevar sasniegt ātri, ir jābūt pacietīgam. 

Pareizs uzturs sportistiem noteikti  ir veselīgs ēdiens un tie ir dārzeņi, augļi, zivis, gaļa. Noteikti vajadzētu atturēties no ātrām uzkodām un neveselīgas pārtikas.

kā uzaudzēt muskuļu masu

Lai uzturētu savu ķermeni labā formā, nepieciešams ir labs treniņš un brīvais laiks šādam nodarbēm. Sporta zāles paņem daudz brīvā laikā, tādēļ daudziem nav iespēja vai velēšanās ziedot savu laiku. Taču vienmēr ir variants trenēties mājās. Ir dažādi spēka treniņi un var iegadāties arī hanteles vai svara bumbas, kuras labi noderēs, lai attīstītu savu ķermeni.

Treniņu programma muskuļu masas palielināšanai