Uztura bagātinātāji muskuļu masas palielināšanai



Proteīns ir viens no izplatītākajiem uztura bagātinātājiem sportistiem. Proteīns ir nepieciešams sportistiem, kuriem ir liela fiziskā slodze un intensīvi treniņi. Lietojot proteīna kokteiļus, tie nodrošina labāku muskuļu masas palielināšanu. galvenā produkta doma ir palīdzēt muskuļiem ātrāk atjaunoties pēc fiziskajām slodzēm. Nevajadzētu pārspīlēt ar dienas devu, jo pārāk daudz uzņemot proteīnus nekādu labumu nevar gūt, kā arī tas kaitē aknām un nierēm. Proteīna pulveri ir vieni no populārākiem sporta uztura produktiem. Tie sniedz papildus labumu visam ķermenim, jo tiek nostiprināta kaulu uzbūve.

Cik daudz olbaltumvielas jeb proteīnu ir jāuzņem vienā dienā?
Noteikti nevajadzētu pārsniegt dienas devu. Uz vienu cilvēka kilogramu būtu jāuzņem nedaudz mazāk par vienu gramu proteīna. Lai šos pulverus būtu vieglāk lietot uzturā, tos var atšķaidīt ar sulu. Šādus proteīna kokteiļus nav obligāti jādzer vienā piegājienā uzņemot visu dienas devu. Konkrēto dienas devu var sadalīt vairākos piegājienos. Produktu ražotāji rekomendē šos uztura bagātinātājus lietot no rīta un vēl pirms gulētiešanas, kad muskuļi vislabāk atjaunojas un atrodas miera stāvoklī.

uztura bagātinātāji muskuļiem


Kas ir aminoskābes?
Aminoskābes ir proteīna paveids, kurš cilvēkam būtu jāuzņem katru dienu. Aminoskābes parasti ir piena, gaļas produktos. Aminoskābes pilda tādu funkciju, ka palīdz atjaunoties muskuļiem un veicina to augšanu. Kā arī bremzē noārdīšanās procesu. Jo kā zināms, ka pie lielam slodzēm, pastāv iespēja, ka muskuļi var noārdīties, tādēļ bez sporta uztura ir grūti veidot muskuļu masu. Sporta uzturs neļauj muskuļiem noārdīties. Papildus šīs vielas ļoti ātri uzsūcās un uzreiz sāk pildīt savu mērķi.

Kas ir kreatīns un kāda ir tā funkcija?
Kreatīnu var uzņemt ar zivīm un gaļu. Kreatīns ir proteīna paveids, kurš ļauj cilvēkam ātri pieņemties svarā. Problēma vienīgi ir tā, ka palielinās nevis muskuļu masa, bet ķermeņa ūdens daudzums. Pētījumi liecina, ka kreatīns var izraisīt ķermeņa dehidratāciju vai reiboņus.

Lietojot šāda veida uztura bagātinātājus noteikti vajadzētu sekot līdzi visām instrukcijām, kuras ir norādītas uz iepakojumiem. Nekādā gadījumā nevajadzētu pārsniegt dienas devu. Lietojot visu ar mēru rezultātu var uzlabot nesabojājot savu veselību.

Muskuļu masas palielināšana ir grūts un fizisks darbs. Lai sasniegtu labus rezultātus ir jābūt labai disciplīnai un jāievēro izstrādātā treniņu programma, lai varētu veiksmīgi attīstīt savu ķermeni. Visefektīgāk savu ķermeni var attīstīt ejot uz sporta zāli un cilājot svarus, nevis mājas apstākļos.

uztura bagātinātajs


Sporta uzturs muskuļu masas palielināšanai dod labu rezultātu, ja tas tiek lietots pēc visām nepieciešamajām instrukcijām. Sportistiem ikdienā noteikti būtu jāizvēlas veselīgs uzturs un būtu jāizvairās no ātrajām uzkodām un neveselīgās pārtikas, alkohola lietošanas.

Uztura bagātinātāju piedāvājums ir ļoti plašs. Nav konkrēta zīmola, kuru varētu ieteikt, jo visi produkti tiek izgatavoti pēc līdzīgām formulām. Nav tā, ka varētu teikt viens produkts ir slikts vai tieši pretēji kāds ir labs. Galvenais kam vajadzētu pievērts uzmanību ir iepakojums un, kas uz šī iepakojuma ir rakstīts virsū. Respektīvi, no kā konkrētais uztura bagātinātājs ir ražots un vai visas vielas ir nekaitīgas Jūsu ķermenim. Par konkrētajām vielām, kuras ir norādītas uz iepakojumiem, var atrast informāciju internetā un to arī ieteiktu darīt.