Vingrojumi dibenam



Klāt ir vasara un tā ir papildus motivācija, lai sāktu domāt par fiziskām aktivitātēm un sava ķermeņa sakārtošanu. Skaists un formīgs dibens neatstās vienaldzīgu pilnīgi nevienu. Cilvēki iedalās dažādās grupās, vieni ir tie, kuri pēc uzbūves ir tievi, bet otri ir tie, kuriem ir liekais svars. Šīm cilvēku grupām metodes kā tikt pie skaista dibena ir atšķirīgas. Vienīgā kopīgā lieta ir fiziskie treniņi dibena muskuļiem. Cilvēkiem ar lieko svaru ir vairāk jāpiedomā par to ko ēd. Galvenais mērķis ir samazināt kaloriju daudzumu un, lai sadedzināto kaloriju skaits dienā būtu lielāks nekā uzņemto kaloriju daudzums. Jo lielāka attiecība starp sadedzinātajam kalorijām un uzņemtajām, jo ātrāk varēsiet sasniegt vēlamo rezultātu. Cilvēki, kuri pēc dabas ir tievi, viņiem tieši ir nepieciešams palielināt masu jeb precīzāk muskuļu masu. Šeit var lietot papildus sporta uzturu vai dažādus specializētus vitamīnus priekš ātrāka rezultāta sasniegšanas.

Kādi ir vingrojumi dibenam?

vingrojumi dibenam

Vienkāršākais veids ir pietupieni, taču, lai būtu lielāka slodze uz dibena muskuļiem, tad ir ieteicams lietot arī svara stieņus. Piemēram, svara stienis tiek turēts aiz galvas un ar svara stieni tiek veikti pietupieni. Uz kāju un dibena muskuļiem tiek dota lielāka slodze, kā arī vairāk tiks sadedzinātas kalorijas un ātrāk var iegūt dibeniem vēlamo muskuļu masu. Trenažieru zālē ir dažāda veida trenažieri tieši dibena trenēšanai. Kā precīzi viņi saucās nepateikšu, taču piedāvājumu klāsts ir liels.

Vai skrienot arī var uztrenēt dibenu?

dibena vingrojumi

Jā, protams, arī skrienot tiek trenēti dibena muskuļi. Tas ir tādēļ, ka kājām kustoties tiek nodarbināta tieši vēlamā muskuļu grupa. Protams, paralēli dibena muskuļu noslodzei tiek trenētas arī kājas un nedaudz arī vēdera sānu muskuļi.

Vingrojumi dibenam un kājām