Kikbokss sievietēm jeb cīņas sporta veids



Mūsdienās, cīņas sports sievietēm vairs nav nekas neparasts. Sievietes ir panākušas vienlīdzību un vēlas sevi pierādīt arī dažādos sporta veidos, kuri ir pietiekami brutāli. Es pat teiktu, ka mūsdienās daudzas sievietes ir stiprākas pat par kādu vīrieša indivīdu. MMA cīņas veids sievietēm patiesībā ir ļoti interesants. Agrāk es šādus sporta veidus neskatījos, bet patiesībā no tiem var daudz ko mācīties. Skatoties šīs cīņas var izanalizēt cīņas situāciju un pieļautās kļūdas. Svarīgi ir ne tikai būt precīzam, bet arī jābūt pietiekami ātram. Nostāvēt ringā nav viegli, dažas minūtes ir kā noskriet pāris kilometrus.

kikbokss sievietēm


Visi sportisti trenējas skriet lielas distances, jo svarīgi ir izturēt fiziski pēc iespējas ilgāk. Bieži vien pretinieks salūzt, jo nespēj fiziski vairs tik ātri kustēties un aizsardzība arī pasliktinās. Fiziskā sagatavotība ir ļoti svarīga. Lai būtu labs cīkstonis ir jātrenējas ļoti pamatīgi. Varētu pat teikt, ka tas ir dzīves veids ne tikai sports. 

Kāds ir šī cīņas veida trūkums?
Bieži vien sacensībās tiek iegūtas traumas, zilumi. Lauzts deguns MMA cīņās nav nekas neparasts. Ja paskatāmies attēlus ar cīkstoņiem, tad bieži vien var redzēt attēlos viņu plakano degunu. Taču par to nav jāuztraucās un tas pieder pie lietas. Labs cīkstonis nebaidās saņemt sitienus un piedaloties cīņās ir jārēķinās ar sekām. Tāpēc jābūt maksimāli labi sagatavotam uz aizsardzību, lai izvairītos no smagam traumām. Jādomā līdzi savai aizsardzībai un nedrīkst pieļaut kļūdas.

Treniņi ir smagi un intensīvi. Tie notiek regulāri un, protams, ir jāpiedomā arī pie tā, kas tiek lietots uzturā. Daudzi sportisti lieto sporta uzturu, kuri sniedz nepieciešamos vitamīnus. Kāpēc sportisti izvēlās šos proteīna pulverus? Tas patiesībā ir vienkāršāk nekā apēst lielu daudzumu pārtikas. Šāds proteīna kokteilis ir ātri pagatavojams un tā tilpums nav pārāk liels, taču tai pašā laikā uzņemat ļoti daudz nepieciešamās vielas. Tas ir tas faktors, kāpēc daudzi lieto šos proteīna kokteiļus un uztura bagātinātājus kā arī vitamīnus. Protams, tas neaizvieto pārtiku, kura būtu jāuzņem katru dienu. Bet tas noteikti papildina ar visu nepieciešamo, kas vajadzīgs sportistam.

mma cīņas veids sievietēm
Ronda Rousey

Daudziem sports tas ir dzīves veids un kikbokss sievietēm noteikti tāds varētu būt. Šis sporta veids ir pietiekoši interesants ar lielu izaicinājumu un adrenalīnu gan pirms cīņas, gan arī cīņas laikā. Ātrums noteikti ir ļoti svarīgs, tāpēc ir jābūt gatavam noskriet ringā neskaitāmus kilometrus.