Kā trenēt muguras muskuļus



Man patīk trenēt muguras muskuļus, jo izteiksmīga mugura padara ķermeni platāku. Protams, paralēli muguras muskuļu trenēšanai vajadzētu trenēt arī plecus. Daudzi vingrinājumi, kuri tiek izpildīti priekš muguras muskuļu audzēšanas palīdz uztrenēt arī plecu muskuļus. Es pats muguru trenēju ar pievilkšanos pie stieņa. Pievilkšanās pie stieņa ir ļoti universāla dažādām muskuļu grupām. Viss ir atkarīgs no stieņa tvēriena.

Kā trenēt muguras muskuļus?
Lai efektīgāk varētu noslogot muguras muskuļus, nepieciešams pievilkties pie stieņa satverot to maksimālā roku platumā. Standarta tvēriens ir plecu platumā, tad priekš muguras trenēšanas vajadzētu platāku tvērienu. Jo platāks tvēriens, jo lielāka slodze mugurai.

muguras muskuļi


Protams, pievilkšanās pie stieņa nav vienīgais veids kā fiziski trenēt muguru. Ir vēl daudzi veidi, kā, piemēram, stieņa celšana no zemes. Šeit ir jābūt uzmanīgiem, lai netraumētu muguru. Nedrīkst celt stieni ar baigo rāvienu. Tā var savilkt muguru un vēlāk var rasties problēmas. Visi vingrinājumi ir jāizpilda lēnām un pareizi. Ja gadījumā ir aizdomas, ka parādās sāpes mugurā un tā ir savilkta, tad ieteiktu iet pie ārsta laicīgi, lai pēc pāris gadiem nerastos vel lielākas problēmas. Visas sāpes un sastiepumi ir jāārstē laicīgi, lai neielaistu un vēlāk nebūtu daudz lielākas problēmas. Bieži vien ir tā, ka uzreiz konstatējot problēmu to var labot, bet, ja cilvēks atnāk pēc pāris gadiem ar šo problēmu, tad var gadīties, ka ārstniecības periods būs sarežģītāks vai arī vispār nevarēs neko palīdzēt.

Kāpēc vajadzētu trenēt muguras muskuļus?
Labi trenēta mugura dažreiz var pasargāt no smagām traumām avārijas laikā, piemēram, ja nokrītat no velosipēda, motocikla vai arī, ja notiek auto avārija. Kā arī tiem, kuriem ir sēdošs darbs, ļoti ir ieteicams trenēt muguras muskuļus. Pie mazkustīga dzīves veida muskuļi atrofējās un sāk rasties dažādas muguras sāpes un diskomforts. Kā arī muskuļu trenēšana padara ķermeni daudz simpātiskāku kā arī tas ir veselīgi.

Cik reizes nedēļā var trenēt muguras muskuļus?
Es pats to nedaru biežāk kā divas reizes nedēļā. Ļauju muguras muskuļiem arī atpūsties. Tas nenozīmē, ka netrenējos citās dienās. Vienkārši citās dienās es  trenēju citas muskuļu grupas. Man ir sastādīts plāns, kurā dienā es trenēju atsevišķas muskuļu grupas. Tas palīdz sasniegt labākus rezultātus nepārslogojot muskuļus.

muguras muskuļu trenēšana


Tiem, kuriem ir grūtības pievilkties pie stieņa pat vienu reizi es ieteiktu atspiesties balstā guļus. Atspiešanās uzlabo spējas pievilkties. Nekad nevajag uzreiz padoties, kad šķiet, ka nesanāks pievilkties. Piemēram, ja pievelkaties desmit reizes un liekās, ka vairs nevarat, mēģiniet tomēr šo 11 reizi. Varbūt līdz pusei tikai sanāks, bet pēc vairākiem atkārtotiem šādiem mēģinājumiem, noteikti sasniegsiet šo 11 reizi. Tas cik daudz reizes pievilksieties, norāda uz Jūsu spēku un fizisko izturību. Ko dod tikai muskuļi, ja reāli Jums nav spēka un izturības? Nepieciešamas ir visas šīs trīs lietas, muskuļi, spēks un fiziskā izturība.

Vai mājas apstākļos var uztrenēt muguras muskuļus?
To var izdarīt, bet tas ir daudz grūtāk. Ja jums ir pievilkšanās stienis, tad tas ir labi, jo to variet likt lietā, lai trenēt muguru. Svari visticamāk ne katram būs mājās un šo vingrinājumu būs grūtāk izpildīt mājas apstākļos. Svaru zālē noteikti rezultātu varēs sasniegt ātrāk nekā mājas apstākļos, jo tur ir pieejami daudz un dažādi trenažieri un svari visām muskuļu grupām.