Fitnesa uzturs un vitamīni sportistiem



Sportistiem, kuri ik dienā nodarbojas ar treniņu zāles apmeklējumu un intensīviem fiziskiem treniņiem tiem noteikti ir nepieciešams kvalitatīvs un veselīgs uzturs. Taču laiks mums visiem ir ierobežots un bieži vien nav iespējams veltīt laiku vairākām ēdienreizēm katru dienu. Kā arī veselīga uztura pagatavošana prasa daudz laika. Cilvēks, kurš darbadienās strādā un varbūt pat brīvdienās, diezin vai varēs veltīt daudz laika, lai pagatavotu vairākas veselīga uztura maltītes. Tieši tādēļ daudzi sportisti izvēlās lietot fitnesa uzturu un vitamīnus. Šāda veida uzturs nodrošina visus nepieciešamos vitamīnus ķermenim un palīdz atjaunot enerģiju kā arī palīdz atjaunot bojātos muskuļa audus, kuri radušies intensīvas slodzes treniņu laikā.

vitamīni ar veselīgu pārtiku


Kas sportistiem ir jāuzņem katru dienu
  • Olbaltumvielas
  • Tauki
  • Ogļhidrāti
  • Ūdens un elektrolīti
  • Minerālvielas
  • Vitamīni
Fitnesa uzturs un vitamīni ir nepieciešami ne tikai sportistiem, kuri apmeklē sporta zāles. Vitamīni ir ieteicami jebkuram cilvēkam, jo visu nepieciešamo vitamīnu dienas devu, kura cilvēkam ir nepieciešama, ar pārtiku uzņemt ir ļoti grūti vai pat neiespējami. Lai pēc iespējas vairāk uzņemtu vitamīnus tieši ar dabīgo pārtiku, tad ir nepieciešams doties pie uztura speciālistiem, kuri sagatavo Jums uztura piramīdu priekš katras dienas visam ēdienreizēm. Taču arī, tad nebūs iespējams uzņemt visus nepieciešamos dienas devas vitamīnus, jo apēst tik daudz dabīgo pārtiku ir ļoti grūti. Taču uztura bagātinātāji un sporta uzturs šo procesu atvieglo un sniedz visu nepieciešamo dienas devu.

Papildus informāciju par dažāda veida sporta uzturu vīriešiem un sievietēm variet izlasīt zemāk norādītajā saitē.
Fitnesa uzturs vīriešiem un sievietēm

Lai dienā uzņemtu visus nepieciešamos vitamīnus ar dabīgu pārtiku, tad aplūkojot augstāk pievienoto attēlu ir redzams cik dažāda veida pārtika cilvēkam ir katru dienu jāuzņem, lai varētu ķermenim nodrošināt visus nepieciešamos vitamīnus. Lai uzņemtu tik daudz pārtiku tas ne tikai ir sarežģīti, bet arī ļoti dārgi. Sporta uztura bagātinātājus un vitamīnus ir iegādāties daudz lētāk kā arī tos uzturā lietot ir daudz vienkāršāk un neaizņem tik daudz laika.