Muskuļu masas audzēšanas metodes



Ir dažāda veida muskuļu audzēšanas metodes, taču nesen skatoties kādu dokumentālo filmu ieinteresēja viena no šāda veida metodēm. Dokumentālo filmu bija veidojuši latvieši par valsti Rietumāfrikā Gana. Viņu novērojumi šajā valstī bija, ka vīriešiem ir ļoti izteikti muskuļu reljefi. Tas liecina par to, ka Āfrikas vīriešiem ir svarīgi labi izskatīties un tie rūpējās par savu ķermeni. Kā papildus apliecinājums bija viņu gids, kurš brīvos brīžos atrodot kādu krēslu veica dažādus atspiešanās vingrinājumus. Protams, arī viņu gidam bija redzams, ka cilvēks trenē un audzē muskuļu masu.



Muskuļu masas audzēšanas metode, kuru demonstrēja Āfrikas gids bija standarta trenēšanās jebkurā brīvā brīdī. Tas nozīmē, ka katru dienu tiek trenētas dažādas muskuļu grupas. Protams, pa laikam ir nepieciešams atpūtināt muskuļus, taču ja katru dienu trenēsiet savas muskuļu grupas, tad tieši šo dienu laikā citas muskuļu grupas varēs atpūsties. Tie, kas domā, ka aizies uz svaru zāli un mēnesi patrenēsies un pēc tam ieslīgs ik dienas ritmā aizmirstot par trenēšanos, tad varu pateikt uzreiz, ka ar šādu metodi nekādus rezultātus nevarēs sasniegt. Ja ir velēšanās tiesām nopietni audzēt muskuļu masu, tad atbilstoši arī ir jāstrādā. Katru dienu ir nepieciešams veikt dažāda veida vingrinājumus. Kaut vai skatoties kādu filmu vai raidījumu, teorētiski Jūs variet tajā brīdī paralēli trenēt muskuļus. Kādēļ gan neietaupīt laiku un neapvienot divas lietas vienlaicīgi. Un tie, kas saka, ka nav laika trenēties un audzēt muskuļu masu, tas ir tikai attaisnojums. Lētākais attaisnojums ir tāds, ka cilvēks pasaka, ka viņam nav laika.


Lai būtu iespējams audzēt muskuļu masu, protams, nepietiks tikai ar fiziskiem treniņiem. Ļoti liela nozīme ir uzturam, kuru lietojat pirms un pēc fiziskā treniņa. Muskuļu masas palielināšanai ir nepieciešami dažādi vitamīni un vielas. Vienkāršākais veids kā dot muskuļiem visu nepieciešamo ir sporta uzturs. Šāda veida uzturs satur ļoti daudz vitamīnu un kaloriju, kuras nepieciešamas, lai efektīgāk varētu muskuļi atjaunoties un arī veidotos muskuļu masa. Var lietot arī dabīgo sporta uzturu, piemēra, veikalos var nopirkt produktus ar augstu proteīna saturu vai arī ir pieejami dažādi proteīna batoniņi, kurus izgatavo no dabīgiem produktiem. Arī šajos proteīna batoniņos ir augsts proteīna saturs.


Veikalos ir nopērkami ļoti daudz un dažādi proteīna dzērieni, kaut vai labi zināmais piena spēks. Tos ir ieteicams lietot pēc fiziskiem treniņiem.

Šie proteīna kokteiļi ir pieejami ar dažādām garšām, lai tie būtu baudāmāki. Izvelē ir pietiekoši liela, lai katrs atrastu sev gardāko dzērienu.

proteīna kokteilis